מגבת עם צלב

יש ברשותי מגבת (פנים) שבמבט מעמיק נראה שיש עליה הרבה צלבים,
יש אפשרות באתר לצרף תמונות לקבל את דעת הרבנים אם אכן זה צלב?

תשובה:

גם אם יש שם צלבים אין איסור להחזיק את המגבת בבית, אפילו היה הדבר נעשה בכוונה תחילה, כיון שזה לא נעשה לעבודה זרה אלא לנוי, ובפרט שכפי הנראה זה כלל לא נעשה לשם צלב אלא נוצר כך מאליו.

מקורות:

ראה שו"ת יחווה דעת ח"ג סי' סה שהתיר מטעם זה להשאיר בבית צלב של ממש כאשר הוא נעשה כתליון וכדומה [כמובן מי שיש לו רגש בליבו לא יחזיק צלב כזה… אבל במגבת דבר שנוצר מאליו, אין בעיה].