כיצד ללמוד

ששלום לרבנים רציתי לשאול איך אני יודע על איזה ראשונים לפתוח כי כל פעם ראשון אחר על סוגיה אחרת ואם כן אין סוף לראשונים ואי אפשר להיתפזר בכול כך הרבה ראשונים אז איך אני ידע על כל סוגיא על איזה ראשון לפתוח אשמח לתשובה בהקדם כי זה ממש מבלבל אותי תודה רבה וישר כוח עצום על הסבלנות

תשובה:

שלום רב,

דבר ראשון אתה יכול להעמיק בסוגיה עד שאתה מרגיש שאתה מתפזר.. בכל מקרה שאתה מרגיש שאתה מתפזר יותר מדאי, תעצור תסכם לעצמך מה למדת בסוגיה, ורק כך תוכל להמשיך. אשר לשאלתך, ברור שהחשוב ביותר זה הראשונים המרכזיים המקובלים, כמו רא"ש, רי"ף, רמב"ן, רשב"א ריטב"א, ר"ן, או נימוקי יוסף. ויש מסכתות שיש להם ראשונים בולטים כמו בבא בתרא – רבינו יונה. גם בשיטה מקובצת אינך צריך ללמוד את כל הראשונים המובאים שם, כדי שלא להתפזר יתר על המידה.

עלה והצלח!