ספר שמוזכר בו שם ה' הכנסתו לשרותים

שלום רב,
האם ספר, פסיכולוגיה למשל, שרק פה ושם (מעט פעמים) מוזכר שם אלהים בתוכו – אסור להיכנס איתו לשירותים? ואם לקרוא בו בעמ' בהם לא כתוב אלהים?

תודה

תשובה:

שלום רב

שם שנכתב על ידי דפוס דינו כשם לכל דבר ואסור למוחקו, ויש שהחמירו בזה אפילו בשם שנכתב על ידי גוי ושלא לכוונת קדושה, ראה כאן בהרחבה שנחלקו בענין זה הדעות, וכפי שאסור למחוק כך אסור לנהוג בו בזיון. מלבד זאת, עלולים להכשל בהרהור של דברי קדושה בבית הכסא, שזה עצמו אסור בלא קשר לקדושת השם עצמו.