השלמת ספר תורה על ידי אדם שאינו מקפיד על כל המצוות

לכבוד הרבנים שליט"א
ברצוני לשאול לגבי מה שנהגו לתת בסיום כתיבת ס"ת לכבד אנשים בכתיבת אותיות. האם יש בעיה לתת לאנשים שומרי מצוות אך מבחינת הרבה השקפות ומעשים פסולים [ולא ברור לי באיזה גדר הם] האם זה בעיה?
שמעתי שיש עצה שהסופר מחזיק וכותב איתם יחד, אך לכאור' יש דעות ששנים שעשואה בקיום מצות זה לא מועיל, האם זה באמת בעיה?.

תשובה:

שלום רב

קשה לי להשיב כיון שאני לא יודע על אלו מעשים מדובר, באופן כללי מומר יש לו גדרים מאוד ברורים וכמבואר בשו"ע ונו"כ ביו"ד סי' א ובאו"ח סי' לט, או מחלל שבת בפרהסיא, או עובד עבודה זרה, או עובר עבירות להכעיס. מי שאוכל מאכלות אסורות לתיאבון אינו פוסל את הספר תורה [כמובן שיש הידור גדול בסופר ירא שמים וצדיק וכו' וכו', ויש להמנע ככל שאפשר מלתת לאנשים אלו לכתוב ולהשלים את הספר, אבל כדי לפסול את הספר יש רק את התנאים הנ"ל]. העצה הנ"ל אינה מעשית כל כך, ומסתבר שגם אינה מועילה, מה שניתן לעשות, או לפסול את האות הזו אחר כך ולהשלים אותה שוב על ידי הסופר, ובמקומות רבים כך עושים.

בהצלחה רבה.