אכילה במסעדה המוכרת בשר לא חלק

שלום לרב,
האם מותר לספרדי לאכול במסעדה כשרה (רבנות מקומית) מאכלים חמים פרווה כגון תפו"ח,אורז וכו' במידה והמסעדה מבשלת גם בשר בקר(לא חלק) באותם סירים/תנורים שבושלו בהם המאכלים הפרווה? הרי לפי מרן אסור לאכול בשר לא חלק,זה נחשב טרף.

תשובה:

שלום רב

לגבי הבליעות בכלים לא נהגו להקפיד על כך, ראה קובץ חזון עובדיה ח"א עמ' כא מתשובת הגר"ע יוסף בכתב יד. וכן הביא בשו"ת ישיב משה עמ' קא בשם הגרי"ש אלישיב.

באופן כללי במסעדה כזו יש לבדוק שיש כשרות מהודרת, כי קשה לי להאמין שמקום עם כשרות מהודרת יבשלו בשר כזה…