כמה זמן עלי להודיע לזוכר על פנוי הדירה?

שלום רב!
לפני כחמש שנים שכרתי דירה לשנה, החוזה לא חודש והנני גר בדירה מזה ארבע שנים ללא חוזה.
בעל הדירה הודיע לי כי הוא מוכר את הדירה.
השאלה תוך כמה זמן אני מחויב לעזוב את הדירה במידה ולא אמצא דירה חלופית?
יצוין כי אנו מצויים בתחילת שנת הלימודים וכל הילדים מסודרים במוסדות חינוך ובסביבה בה אנו גרים קשה מאוד למצוא דירות להשכרה! ולהעביר אותם כרגע למקום אחר, בלתי אפשרי.

תשובה

המנהג כיום שבמקרה הזה, כשהשכירות משתלמת כל חודש, צריך להודיע לשוכר על פינוי חודש שלם מראש. ומכיון שהמנהג כן, זה נכנס לתנאי השכירות ואין זכות לקונה להוציא אותך בתוך הזמן הזה גם אם אין לו איפה לגור.