יחסי חברות בעבודה

אני מתכנת במשך 16 שנים במוסד חינוכי. בשנים האחרונות התרבה הצורך במוסד בשעות תכנות ולכן הוסיפו אלי עוד שלש מתכנתות צעירות. לשם ניהול מחלקת התכנות הבוס הביא יועצת חיצונית. משום מה היועצת החליטה שאני לא מספיק טובה ומעודכנת ולכן בצעדים איטיים אבל עיקביים היא הובילה מהלך שכנראה יגרום לפיטורים שלי, וגם אם לא, היא משפילה אותי בקביעות בכך שאין לי את הכישורים לתכנת בשפות חדשות – מה שלגמרי לא נכון. המתכנתות האחרות מתנגדות לקביעה שלה, אבל הבוס טוען שהיא היועצת ועל פיה ישק דבר. חברותי מאד יראות שמים ולא נראה לי שהם ימשיכו בעבודה כשעצם עבודן דוחק את רגלי, משפיל אותי, וגורם לי נזקים. בפן ההשקפתי אני אומרת לעצמי שהמכה לא מגיעה מהמקל אלא מהאוחז בה, אבל רציתי לשאול אם יש מקום לקפידה על כך שהמתכנתות ממשיכות לעבוד כשבמעשה זה נגרם לי נזק.

תשובה:

שלום רב

קראתי את הכאב שלך, מאוד לא נעימה הסיטואציה, ואנחנו תפילה שהאמת תצא לאור ולא יבוא לך כל צער ונזק.

התביעה כביכול מחברותיך להפסיד מקום עבודה כאקט מחאתי נגד הבוס נראית לי קצת מוגזמת… מקום עבודה הוא דבר מאוד משמעותי, חברותיך לא גרמו לנזק ולא יצרו אותו, לא ניתן בשום אופן לדרוש מהן מחיר כבד כל כך כדי לסייע לך בתקרית עם אותה יועצת או עם הבוס. תנסי לבקש מהן לפנות בעדינות לבוס ולהעמיד אותו על הענין, אבל לא מעבר לכך.

בהצלחה רבה.