טיגון כדורי פלאפל על ידי גוי

האם מותר לגוי לזרוק כדורי פלאפל לשמן רותח שהודלק על ידי יהודי

תשובה:

שלום רב

נראה שהדבר תלוי במחלוקתם של השו"ע והרמ"א בתחילת סי' קיד אם מספיקה הדלקת האש לבד או שצריך גם הנחת הסיר על ידי היהודי, שכן כאן גם אם היר יונח על האש על ידי הישראל, מכל מקום האוכל הוכנס לתוכו על ידי הגוי, ולכן נראה שזה נחשב כהדלקת האש לבד, שלפי הרמ"א מותרת וכן מנהג בני אשכנז, ולמנהג בני ספרד יש להחמיר.

מטעם אחר יש להקל בענין, ראה ס' הכשרות להרב פוקס עמ' תמט, שנקט שפלאפל נחשב כמאכל שאינו עולה על שולחן מלכים ואין בו איסור של בישולי עכו"ם. ואף שיש לפקפק בכך, ראה מעין האומר ח"ה עמ' קצט שמביא שהגר"ע יוסף נטה להחמיר, נראה שבצירוף דברי הרמ"א יש להקל גם לספרדים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה,
    אך דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בהליכות עולם חלק ז, שאין להקל בחומוס מבושל, שכן בחומוס מבושל גם יש איסור בישולי גויים.
    קציצות פלאפל, הן מטוגנות, ודינם כבישול, וא"כ יהא בהם איסור בישולי גויים.
    שמעתי גם מפיו של הרב יעקב יוסף זצ"ל, שיש שאיסור בישולי גויים בפלאפל.