איזו מזוזה לקנות?

בס"ד
שלום רב
איך לבחור נכון כתב של מזוזה ? יש מזוזות של האר"י ז"ל , יש ספרדי ויש אשכנזי ועוד.. מה מהודר יותר ?
והאם מזוזות שבחדרים בתוך הבית גם צריכות להיבדק כל 3.5 שנים ?
אני אשכנזיה. מה נהוג אצל הליטאים ? ומה נהוג בציבור החסידי ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

בענין הכתבים השונים אין נושא של מהודר יותר ופחות זה נושא של מנהג. כיון שאת אשכנזיה הטוב ביותר בשבילך הוא כתב בית יוסף, זהו הכתב המקובל אצל רוב קהילות אשכנז. אצל רבים מהחסידים נוהגים לקחת כתב האר"י, לא הייתי מציע לך לקחת מזוזות כאלו לכתחילה, היות ויש שחששו שלפי המנהגים האחרים מזוזות אלו פסולות, משום שהיו"ד שעל הצד"י היא הפוכה ואינה פונה קדימה, וכך יש שהביאו בשם החזון איש. בכל מקרה כל מזוזה בכל כתב שהוא להלכה היא כשרה, ואת יכולה להשאר עם המזוזות שיש בבית הוריך, ובלבד שבדקתם אותן שהן כשרות. המנהג הוא אכן לבדוק את המזוזות כל שלוש וחצי שנים בכל הבית. הבדיקה פשוטה מאוד, ניתן לתאם עם מגיה קודם שמסירים את המזוזות שיעשה זאת מיד באותו יום שלא תשארו זמן רב בלי מזוזה, ולסמן איזו מזוזה בכל חדר, כך שאם תחזירו באותו היום כל מזוזה למקומה לא תזדקקו לברך שנית.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לפי מה שזכור לי , לפני שלוש וחצי שנים קניתי מזוזה כתב האר"י ז"ל ואמרו לי שזו מזוזה מהודרת מאוד. מחירה היה גבוה.
    קניתי אותה בבית חב"ד. האם זו מזוזה כשרה ומהודרת לכתחילה או שיש להחליפה ?

  2. לא צריך להחליף. באופן עקרוני נתנו לך כזו בחב"ד כיון שהם חסידים, ליטאים היו נותנים לך כתב בית יוסף. אבל לא צריך להחליף.