עשיתי גיור מספק – מה מעמדם של ילדיי?

בס״ד.
שלום
הנני סבתא ובגיל צעיר אמרו לי לעשות גיור מספק כדי שאוכל להיתחתן.
עשיתי כך טבלתי במיקווה לפני רבנים שהיו עדים ואז אישרו לי
לא אמרו לי כלום מה לעשות אחרי כן
נולדו לי בן ובת
יותר מאוחר שמרתי שבת והילדים היו בית ספר יהודי ( הילדים נולדו בארצות הברית לשם עברנו אחרי הנישואים בארץ)
היתה תקופה שהפסקתי לשמור שבת ואז ביתי עמדה להינשא
אחד הפוסקים אמר לי שהיות ולא שמרתי שבת אחרי שעשיתי גיור מספק בצעירותי בארץ
אני לא יהודיה אמרו לי לטבול במיקווה
טבלתי במיקווה בחוץ לארץ ושמרתי מיצוות עד היום ברוך השם
האם ילדי יהודים
היות שאמרו לביתי שהיא ניקראת בת שרה אימנו
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מהו הסיבה לגיור מספק. אבל אם אכן היית זקוקה לעבור גיור מספק כפי שאת אומרת. הגיור צריך להיות גיור כהלכה. ואם לא שמרת שבת מיד לאחר הגיור, זאת אומרת שגם לא היתה לך כוונה לשמור שבת בעת הגיור, למרות שידעת שעלייך לשמור שבת. כלומר, תוקפו של הגיור מספק שעשית ככל הנראה בטל. ואם כך, ילדייך זקוקים גם הם לעבור גיור לחומרא בגלל אותו ספק ביהדות שלך שהיה לך בגיל צעיר. (לגבי הבת הזו שנישאה השאלה היא האם אותו רב טיפל בזה שמסגרת הטבילה שלה (לפני הנישואין) הוא אמר לה לטבול לשם גיור. ואם היה לה קבלת מצווה לפני שלשה. ובקיצור – האם הרב שדאג לגיור הנושף שלך דאג גם לגיור שלה.

רוב נחת!