דין ודברים בין גננת למוכרת בחנות על התשלום

בס"ד

שלום כבוד הרב
אני עובדת כגננת בתחילת חודש תמוז שלחתי את הסייעת שלי לשלם חוב בחנות צילום הסייעת שלי חזרה ואמרה ששילמה .
וכרגע אני בחופשה.. ובסוף שבוע קודם שלחתי את הגננת המחליפה שלי עם ציק ע"ס 200 ש"ח שיהיה יתרת זכות ע"ס 200 ש"ח
והנה אתמול יום רביעי כז אב הלכה המחליפה לחנות הצילום לקנות משהו ואז נטען ע"י בעלת החנות כי יש חוב… ומחר תאמר לי מה הוא,
ושאלתי מה רשום בכרטיס לקוח נאמר לי כי רשום זכות ע"ס 78.1 ₪ במילים שבעים ושמונה ₪ ….
והיום כח אב בבוקר דיברתי עם בעלת החנות והיא אמרה לי שהיא לא יכולה לומר לי מה החוב… והיא תדבר עם המחליפה שלי שהיא הכניסה את הכסף וכנראה היא בזבזה אותו …..
וכשהמחליפה שלי נכנסה לחנות לברר אמרה לה בעלת החנות כי … היה כרטיס קודם משנה שעברה… ששם היה רשום חוב ע"ס 130 ש"ח ועוד כרטיסית צילום שעליה רישום לא ברור …….ולטענתה לא שולם…
וכבקשתי היום לראות את רישום החובות הישנים שלפתע צצו נאמר שהכרטיס הישן נקרע וכרגע יש רק כרטיס עם זכות .. אך היא זוכרת בבירור שהיה חוב והרישום של הזכות הוא טעות .
ואני בטוחה לגבי כרטיס הצילום שהוא שולם דהינו לא מומש ובוטל ועל כן יש רישום לא ברור.
אמרתי אני משלמת לך ותסתדרי עם הקב"ה. ואז היא אמרה תשאלי רב.
ואכן אני שואלת את כבוד הרב.
נ.ב.
אני בטוחה שלא ידוע לי שום חוב משנה שעברה וכן לסייעת שלי כך ידוע לה זאת

תשובה

את פטורה כיוון שאת טוענת טענה ודאית על פירעון החובות וגם המוכרת טוענת שהיא מסופקת וגם אין המוכרת יכולה לתפוס את כספך על חוב שהוא ספק אצלה.