כמה פרטים בדין מעשר כספים

רציתי לשאול בנושא מעשר כספים.
1. אני ואשתי ברוך השם בעלי תשובה הרבה שנים ורציתי לחזק את אשתי שתלמד אצל רבנית שמשתתפת בהחזקת הכולל של בנה האם התשלום שאני משלם לרבנית יכול להיכלל במעשר כספים.
2. אותה שאלה לגבי הבת האם מורה פרטית לבת בסמינר נכללת במעשר כספים.
3. האם הלוואה שלקחתי לכסות את המינוס ממקפת דורשת מעשר כספים

תשובה:

שלום רב,

  1. אם אני מבין היטב, אתה מסייע לכולל של בנה דרך האמא. כלומר, תורם לאמא כדי שתעביר לכולל. מצוין. זו המעלה הגדולה ביותר של מעשר כספים. מעשר כספים נקבע מעקרו עבור תלמידי חכמים עניים. סיוע באחזקת הכולל זה בהלחט ראוי נחשב למעלה זו.
  2. לא הבנתי את כוונתך, האם המורה מלמדת אותה בחינם ורוצה לקזז את התשלום ממעשר כספים? או שהשאלה היא האם ניתן לשלם מכספי מעשרות תשלום עבור מורה פרטית לילדה? אנא פרט.
  3. הלוואה אינה הכנסה ולכן אינך משלם עליה מעשר כספים.