דמות של סנטה קלאוס

שלום. קניתי לילד שלי צבי מעץ שיש לו 3 רגליים הכוונה 2 מאחור ואחת מקדימה באמצע.. אנחנו גרים בצרפת. רציתי לישאול אם יש בזה ספק של עבודה זרה חס ושלום כי זה ניראה כמו הצבי של סנטה קלאוס

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את הצבי של סנטה קלאוס. אבל נדמה לי שגם דמותו של סנטה קלאוס אינו קשור כלל לעבודה זרה. אבל אין זה נחשב לעבודה זרה. כאשר הדבר נעשה רק לנוי אין איסור מעיקר הדין אפילו בצלב ממש, כיון שהוא לא נעשה לשם עבודה זרה. ראה שו”ת יחוה דעת ח”ג סי’ סה.