מתי אומרים לדוד ה' אורי וישעי בשחרית

בס"ד

שלום לכבוד רבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: לגבי תפילה עתה שאנו בחודש אלול בנוסח אשכנז (כולל ספרד) תוקיעים השופר בסוף התפילה ואומרים לדוד ואח"כ קדיש יתום, זה מראש חודש אלול עד שמיני עצרת.

האם זה מותר ונכון שמאיזה סיבה לשנותו ולומר במקום אחר דבתפילה, ואחר התפילה רק לתקוע השופר? כך ראיתי שעשו ואם יש רשות איפה המקור?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר מנהג אחר באמירת לדוד ה' אורי וישעי בשחרית. למיטב ידיעתי כולם נוהגים לאומרו בסיום התפילה. בסידורים אמנם מובא שיש שאמרו זאת לאחר שיר של יום.