דין בורר בעלוני השבת המחולקים בבית הכנסת

שלום רב !

בסוף בתפילה ביום שבת , אנחנו מסדרים עלונים לציבור על מנת שיקחו לביתם , אוספים מה שנשאר , וביום שבת בבוקר הם מעורבבים , כך שמסדרים אותם שוב לטובת הציבור , האם שייך כאן דין בורר בשבת ?
יש לציין שבערב שבת החבילות מאוגדות ומסודרות וסך הכל מפרידים בינהם , ואילו ביום שבת יש ממש ערבוב בין סוגי העלונים השונים .

תשובה:

שלום רב

כיון שאתה בעצם מפריד "שני מיני אוכלין" לצורך שימוש מידי בשניהם, אין כל חשש. רק כאשר אתה מפריד כדי להשליך חלק לפח או לשמור חלק לשבת אחרי הצהריים וכו' זה נחשב בורר. ראה שו"ע שיט סעי' א, ג.