ספק גר

שלום.באמת אני מאמין לכם ובוטח כי חשבון פשוט וכי רבנים רוצים להכניס גוים לעם ישראל.. שאתם אומרים לי כך. אבל אני לו שואל בישביל הנושא שלי שואל כי רוצה לדעת כניראה לו הבנתי תתשובה טוב זהוא אני מבקש תשובה חד משמעית על כך אבל רק שתהיה ברורה כמים ואים אפשאר שתהיה באתר שאני יוכל ליראותה ולירשום כי נימחקים לי. שאלה על הספק שאים לדוגמא גר עלה לו ספק על יהדותו ואין לו איך להוכיח תספק. צריך לילמוד תורה ולישמור שבת ולא יהיה חשש לגוי שלומד תורה חייב מיתה ואותו דין בשבת. זהוא אני מבטיח שאים אני מקבל תשובה ברורה אני מפסיק אים הנושא אבל ברור ומובן לו יודע אולי הבינה שלי לו משהוא.

תשובה:

שלום רב

כיון שהיתה הכרעה של בית הדין שגייר אותו שהוא יהודי, שוב אין לפקפק עלן כך כלל. אפילו בית דין אחר לא רשאי לערער על הגיור אלא אם כן יש לו הוכחות מוצקות שהיתה בעיה, וכפי הכלל שבידינו ש"בי דינא בתר בי דינא לא דייקי". מעבר לכך, כיון שהוא הוחזק כיהודי אין לערער על כך, וכפי הכלל שבידינו ש"סוקלים על החזקות", כלומר חזקה הוא דבר חזק כל כך שמכריע אפילו בדיני נפשות, וניתן לבית דין להמית אדם על סמך חזקה כזו. לכן אין פקפוק ביהדות, בפרט שאין לו שום סיבה אמיתית נראית לעין, והוא יהודי גמור שחייב בלי כל ספק בלימוד תורה ושמירת השבת. ואגב, ברור כשמש, שכיון שספק דאורייתא לחומרא, גם אם היה ספק אמיתי על היהדות שלו הוא חייב לשמור שבת וללמוד תורה ולא שייך כאן האיסור הנוהג בכך בגוי, כיון שמחמת הספק הוא מחוייב בכך.

בהצלחה, ושוב, כל זה לא נוגע אליך, אתה יהודי בלי כל ספק.