קבלה לראש השנה

שלום הרב,
רציתי לשאול אם זו קבלה טובה לראש השנה לעבוד על הנושא של חשיבה חיובית. אני חושבת שזה תחום שאני צריכה להשתפר בו , מצד שני אולי יותר מתאים לקבל קבלה לראש השנה שהיא הלכתית או קשורה למידות- קבלה שיותר ברור שהיא נוגעת לעבודת ה' ישירות.
רציתי לשאול לדעתכם, תודה רבה

תשובה:

שבוע טוב.

אחד היעדים המרכזיים ביהדות הוא תיקון המידות. לעבוד על עצמנו לתקן את המידות. וזה הדבר הקשה ביותר לעשות. וכבוש את היצר ולתקן את המידות. חשיבה חיובית – היא מתכון בטוח לתיקון המידות. ברגע שאדם חושב בצורה יותר חיובית על כל דבר, הוא מונע עצמו מכסע, לשון הרע ורכילות על אחרים. ובכלל, כל תיקון ועבודה עצמית בנושאים אלו היא במבורכת ביותר. ואין ספק שקבלה בכיוון הזה היא מעלה עצומה.

שיהיה לך הרבה הרבה הצלחה!