ערלה בהעברת עץ פרי ממקום למקום

האם מותר לאכול מעץ שמלאו 4 שנים אבל שהביאו אותו ממקום אחר עם אדמה הרבה יותר טובה מאיפה שהוא עכשיו?

תשובה:

שלום רב

כאשר מעבירים עץ ממקום למקום יש שני תנאים כדי שלא נזדקק לספור לו שוב שנות ערלה: 1. העץ יועבר בגוש אדמה שהוא יכול להתקיים בו. 2. שלא יהיה מצב שהוא יהיה בכלל עציץ שאינו נקוב [לא להכניס לבית ולא לרכב, במקומות שמעבירים שתילים בכמות רבה ויש פיקוח הלכתי, מעבירים במשאית רשת, שכל הזמן יש יניקה מהאדמה].

מקורות:

ראה חזון איש ערלה סי’ ב ס”ק י – יב. וראה בזה בארוכה בילקוט יוסף (ח”ב הלכ’ ערלה פ”ז) ובספר תבואות יוסף (בקיצור ההלכות בתחיל’ הספר ס”ח) באריכות בכל זה.