איך מתקנים עוון שלפי חז"ל יש עליו עונש חמור

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
איך אפשר לתקן עוון או חטא שיש עליו עונש חמור לפי חז"ל
לדוגמא כתוב בגמרא לפי מה שהבנתי בעוון נדרים מתים בנים ואישתו של אדם [נראלי ככה זה כתוב]
כל העונה אמן יתומה מביא ילדים יתומים
וכו'
אם יצא מצב שאדם ח"ו עובר על כך איך מתקנים את זה מבלי לעבור ח"ו את העונש של זה

תשובה:

שלום רב

אין דבר שעומד בפני התשובה! חרטה אמיתית וקבלה לעתיד שלא לחטוא עוד, מכפרים על הכל. אין אהוב וידיד יותר מאדם השב בתשובה שלמה לה' יתברך, ובעזרת ה' לא ידע צער לעולם. יום הכיפורים הקרב ובא כידוע הוא סגולה גדולה שניתנה לנו לכפרת עוונות עם התשובה.