קריאת שם לתינוק – אם לשמוע בקול הסבתא

שלום רציתי לשאול ,מה הדין במקרה שנולד תינוק והאמא של אבי הבן מאד רוצה שבנה יתן שם מסויים לתינוק ,ואם הוא לא יקרא לתינוק ככה ,היא תיקח את זה מאד קשה ותצטער .אבל היולדת מאד לא אוהבת את השם ( אפילו בתור שם נוסף) ולא מוכנה לקרוא בשם הזה בשום אופן,
השאלה מצד כיבוד אב ואם ,אם יגרום צער לאמא זה עבירה או שזה בעצם צער שהאמא גרמה לעצמה ואין חיוב על הבן ?
וגם מצד לפנים משורת הדין מה עושים במצב כזה ?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני אין חיוב לשמוע בקול ההורים בדברים אישיים שלך שאינם נוגעים להם. אבל באופן כללי צריך לדעת שחייבים להורים הרבה מאוד הכרת הטוב, וכל מה שאפשר לבוא לקראתם ולשמח אותם היא מצוה גדולה עד מאוד [אינני נכנס לשיקולים, אבל אם זה לא שם שיגרום לילד לקושי ורק אתם לא כל כך אוהבים, יש לשקול לבוא לקראתם האם במידת האפשר]. אולם יש לדעת שיתכן שאם האב או האם יתבזו מכך שאינם קוראים את השמות שהם רוצים (לדוגמא, בקהילה שנוהגים לקרוא ע"ש הסבתא) יתכן שחייבים לעשות זאת משום כיבוד אב ואם.

מקורות:

ראה בשו”ע יו”ד סי’ רמ סעי’ כה מה שפסק בשם המהרי”ק במקרה שההורים מסרבים על שידוך מסויים עבורו, שאין הוא מחוייב לשמוע בקולם. וראה שם בטעם הדין, ששייך גם במקרה זה.