ציד בשבת

במינו ניצוד, איך נדע אם הוא במינו ניצוד, האם חתול במינו ניצוד? שהרי ישנם שצדים חתולים בעולם ומשתמשים בפרווה שלהם, או עכבר, שיש משתמשים בהם לניסויים, וכו, מה הכלל שיאמר לנו מתי זה במינו ניצוד או לא במינו ניצוד? ועוד, האם חיות כמו כבש שהתפיסה שלהם קלה מפני שאינם בורחים , עליהם וחיות דומות חל שם צידה?

תשובה:

שלום רב

ברור שההגדרה של במינו ניצוד היא לפי הרגילות הכללית ובתפיסת החיים שלך. זה שבמזרח הרחוק יש שאוכלים חתולים לא הופך למינו ניצוד… אגב גם מה שאין במינו ניצוד אסור לצודו מדרבנן. כבשה שלך שאינה בורחת, אין בה איסור צידה, אבל אם היא יכולה לברוח ולא לחזור מעצמה, אסור לצודה. ראה פרטי דין זה בשו"ע בסי' שטז עי' יב.