פירות בחנות ללא הכשר מהודר

לכב' הרב שלום: איזה פירות היום אפשר לקנות בסופרים שאין עליהם שביעית?תודה! לרבנים

תשובה:

שלום רב

חשש שביעית לדעתי אין כבר בכלל [רק בפירות הדר ישנים, כמעט אין בנמצא], אבל הבעיה העיקרית היא ערלה [תרומות ומעשרות אפשר להפריש בבית, אבל ערלה זו בעיה לא פתירה], לכן הייתי נמנע לחלוטין מלקנות בחנויות אלו. אם אין ברירה, יש לפנות לבית המדרש להתישבות אמונת אי"ש של הרב אפרתי, או באתר שלהם, ולשאול ספציפית, הם יוכלו לענות לפי אחוזי הערלה בשוק [באחוזים מאוד נמוכים לא צריך לחשוש] כל פרי נדון לגופו וזה משתנה מזמן לזמן.