ספר תורה שנאכל על ידי עכברים

נכנסו עכברים לארון קודש ואכלו בשולי ספרי התורה.
אני שואל עם יש מקור לסיפור כזה.ב. מה הדין. ג. מה המשמעות הרוחנית?

תשובה:

שלום רב

בגמרא בשבת יד א הובא שהכהנים היו מצניעים את התרומה עם ספרי הקודש, וזה גרם שעכברים היו באים ומכרסמים בספרים, ולכן גזרו טומאה על הספרים כדי שירחיקו מהם את תרומה.

בהל' ספר תורה לר"י ברצלוני דן בספר תורה שאכלו עכברים את שוליו אם הוא נפסל לקריאה, ומסקנתו שאם נשאר בו השיעור הראוי לכשרותו מותר לקרוא בו. בשו"ת גבעת שאול סי' נה דן אף הוא בשאלה דומה.

אינני יודע לומר משמעויות רוחניות. צריך לשמור היטב על הספרים, בארון סגור היטב, רצוי כספת מחשש גניבה…

שתדעו רק טוב!