דברי קדושה בחדר הכיורים שלצד השירותים בבית הכנסת

שלום כבוד הרב,
בבית הכנסת ישנו חדר שירותים שיש בו כמה תאים עם דלתות, ובצד השני, של אותו החדר, יש כיורים עם מראות. ומתקן לייבוש ידים. לחדר יש תקרה גבוהה, וסה"כ זה נראה בעיני כחדר אחד. כ"כ, דלתות התאים מוגבהות מהרצפה.
הגבאי תלה ברכת "אשר יצר" לצד הדלת (בתוך החדר, לא מבחוץ).
משום מה, אף אחד לא העיר על כך, לפי מה שידוע לי.
ברצוני לדעת האם לכתחילה ראוי לתלות שלט ברכה בחדר שכזה (אני מסתפק, מפני שכתבו כאן באתר, לגבי חדר אמבטיה, שמותר ליטול ידים, אך לברך בחוץ. מצד שני, כאן יש דלתות לתאים, ואפשר לומר שיש שימוש בפני עצמו לחלל השני של החדר – כיורים, מראות וכו').
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, אם יש דלתות ואין ריח רע מותר לומר שם דברי קדושה, ובלבד שלא יהיה כנגד האסלה או ריצפת השירותים שהרבה פעמים מלוכלכת [מדובר בשירותים ציבורי]. במקרה שיש שם ריח רע [מצוי מאוד] אין לברך שם ויש להמנע מלתלות שם את ברכת אשר יצר, ועדיף לעשות זאת בחוץ. וראה בענין זה עוד בשו"ת שבט הקהתי ח"ה סי' כט.