מכירת אבנים מארץ ישראל לנוצרים

האם מותר למכור אבנים מארץ ישראל לנוצרים כאבן קדושה לנוצרים

תשובה:

שלום רב,

למיטב ידיעתי אין לדעתם קדושה מיוחדת באבנים אלו שיש איזה חשש לעבודה זרה ודומיו. אלא באופן כללי, ארץ ישראל נחשבת לארץ הקודש גם בעיני הנוצרים. לכן הם חושבים שיש איזה קדושה באבנים אלו. ואם כך אין בעיה למכור להם אבנים אלו.

ראה שו”ע יו”ד סי’ קנא סעי’ א’: “דברים שהם מיוחדים למין ממיני עבודת כוכבים שבאותו מקום, אסור למכור לעובדי אותן עבודות כוכבים שבאותו מקום….ואם פירש העובד כוכבים שהוא קונה אותם לעבודת כוכבים, אסור למכור אלא אם כן פסלן מלהקריבו לעבודת כוכבים. הגה: אסור למכור לעובד כוכבים מים, כשיודעים שרוצה לעשות מהם מים להטביל”. וראה גם מה שנפסק על סתם ספרים של עכו”ם: (שם סי’ קלט סעי’ טו): “”ספרי עובדי כוכבים ביד ישראל, יש מי שאומר שאין איסור למכרם” וכתב הרמ”א: “וי”א שאסור למכרם לכל עובד כוכבים, אם הם ספרים השייכים לזמר בהם לעבודת כוכבים. (ב”י בשם ס”ה וסמ”ג ותוספות פ”ק דעבודת כוכבים דף י”ד והג”מ וכל בו) לב] וי”א דדוקא לכהנים אסור למכור, אבל לא לשאר עובדי כוכבים. (פסקי מהרא”י סי’ כ”ז). והמחמיר תבא עליו ברכה, ואפילו למכור להם קלפים ודיו לכתוב בהם ספרי דתן, יש מחמירין לאסרן”. אולם כאמור, לא נראה שאבנים אלו משתמשים למשהו אצל הנוצרים.