ספר תורה בקלף משוח

בסד
שלום לכבוד הרב
אם מזמינים אותי בבת כנסת לעלות לתורה ןהספר תרוה משוח האם מותר לי לעלות ?
האם יש בעייה עם ספר תורה משוח ?

תשובה:

שלום רב

אף שנוהגים להחמיר בזה שלא למשוח את הקלף לפני הכתיבה משום חציצה, בדיעבד שקראו לו לעלות לתורה ויש בכך בזיון הספר ובזיון הציבור יש לעלות ולברך, כיון שרבים הסכימו להתיר למשוח את הקלף בצבע לבן, הלא הם מהר"י מינץ סי' ט"ו, פנים מאירות ח"ג סי' ל"ב, ברכ"י יו"ד ס' רע"א ס"ק ו', שע"ת סי' ל"ב ס"ק ו', וקסת הסופר סי' ב', אף שכתב שנכון להחמיר, וע"ע במאסף לכל המחנות ס"ק נ"ו נ"ז.

כך כתב בשו"ת אבני ישפה יו"ד סי' קד.