לחיצת מתג המנורה שתדלק לאחר זמן בשעון שבת

שלום.אם השעון שבת כבוי ועומד לעבוד עוד שעה.ומחובר לשעון שבת מנורה ששכחתי להדליק אותה מלפני שבת.האם מותר לי ללחוץ על כפתור ההדלקה בשבת כששעון השבת מכובה והיא תידלק כששעון השבת יתחיל לעבוד?מה הדין?ומה דעת הרב עובדיה בנוסף

תשובה:

שלום רב

אין לעשות זאת. בכל הנוגע לשעון שבת מותר לעשות רק שינוי שגורם להמשכת מצב קיים [למשל אם המנורה עתידה להדלק ואתה רוצה ללחוץ (בשינוי, משום מוקצה) כדי שתמשיך להשאר כבויה], אבל הקדמת שינוי מצב או יצירת שינוי מצב אסורה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה, וכך גם במקרה שלך, העקרון זהה.