הוספה על הקרואים לתורה בשבת

בוקר טוב.
קראתי בהלכות כי כאשר עולים מוסיפים לתורה בשבת טוב לקרוא שלושה פסוקים שונים לכל עולה מוסיף.
שאלתי היא מאיזה עליה מתחילים לקרוא למוסיף הראשון והאם
לכל עולה מוסיף קוראים את שלושת הפסוקים הבאים.
תודה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום רב

כדי להוסיף על הקרואים בשבת, יש לקרוא לכל אחד לפחות שלושה פסוקים, ולא חוזרים אחורה אלא מפסיקים מוקדם יותר וממשיכים לקרוא לכל אחד שלושה פסוקים. זה לא משנה באיזו עלייה אחתה בוחר לעשות זאת, אבל מה שחשוב הוא שלא להפסיק בתוך שלושה פסוקים לסיום פרשה [פ' או ס'], לכן יש לעצור בצורה מושכלת ומתוך תשומת לב, והכי טוב בסיום פרשה כך לא מגיעים לידי מכשול, ראה בענין זה בשו"ע סי' קלח. כמו כן לא מפסיקים בדבר רע, וגם לזה צריך לשים לב.