פת בברכת המזון

שלום וברכה,
כתוב בהלכה 'כל מי שאינו משייר פת על שולחנו אינו רואה סימן ברכה לעולם'
כמה שיעור של פת צריך להשאיר על השולחן?

תשובה:

שלום רב

מצוה לשייר מהפת ממנה אכלו לברכת המזון, וזאת משני טעמים: ראשית, שתהיה פת מזומנת לעני שיבוא. שנית, כדי שיודה לה’ על חסדיו המרובים שנתן לו אותה פת. ובשו”ע סי’ קפא סעי’ א הובאו דברי הגמרא בסנהדרין שכל מי שאינו משייר פת על שולחנו בזמן הברכה אינו רואה סימן ברכה. אין צורך להשאיר חתיכה חשובה, גם בפירורים שכל אחד פחות מכזית די לענין זה, ואדרבה, אם כבר סילקו את הפת מהשולחן אסור להביא פת שלמה של יהיה נראה כעבודת כוכבים.

שיהיה תמיד שפע!