משקפיים שנרכשו ונשברו אח"כ אצל המוכר

אדם קנה משקפיים חדשות {מסגרת + זכוכיות} כשבחר את המסגרת הרצויה הבחין שהיא מעט עקומה והעיר על כך למוכר. אכן כן אישר המכר "אבל שנרכיב את הזכוכיות ממילא אנחנו מיישרים את המשקפיים והכל יהיה בסדר . כשבאו לקחת את המסגרת שלחו את הילד להביאה אליהם. וכהוא הביא הבחינו מיד שהמסגרת עקומה ואינה ישרה. הוא התקשר מיד לחנות ואמרו לו שאין כל בעיה שייגש לחנות או לכל אחת מסניפי החנויות ושם יסדרו לו זאת במקום .
אכן עשו כך, וניגש לאחד מהסניפים ושם בעת היישור של המסגרת המסגרת נשברה.
בעל החנות מודה שהוא שבר בעת שהא ניסה ליישר. אך יש שלט גדול בחנות -המורה שכל יישור מסגרת זה באחריות הבעלים בלבד ולא החנות. וברגע שהמשקפיים יצאו מפתח החנות זה נחשב כהגעה חדשה לחנות לצורך יישור.
א. הדין עם מי? {החנות או הקונה}
ב. האם ניתן לתבוע זיכוי כספי או המוכר יכול לחייב לקחת מסגרת אחרת חדשה?

תשובה

כיון שהמסגרת הייתה עקומה מלכתחילה ברור שיש כאן מקח טעות והקנייה התבטלה מלכתחילה וכשבעל החנות שבר את המסגרת הוא שבר מסגרת שלו והחנות חייבת להשיב את הכסף