אירוח גויה בתהליכי גיור בשבת

גויה שמכירה אותנו , מבקשת את המלצתנו כי היא רוצה לעבור תהליכי גיור, היא כבר קיבלה המלצה מרב, ואמרה לי שלקבל המלצה ממשפחה דתייה שומרת שבת יכול רק להועיל לה.
עכשיו, הזמנו אותה שבת והיא עתידה להגיע אלינו בפרשת "כי תצא".

כמה שאלות:
מה לגבי אמירת דברי תורה על השולחן? ידוע לי שללמד לגוי ד"ת , או שמא כי אני לא מתכוון ללמדה אלא את שאר משפחתי זה בסדר? או שמא בגלל שהיא בתהליכי גיור זה משנה (ככה ענה לי פעם הרב אבינר שליט"א לגבי גויה ששואלת שאלות בהלכה והוא אמר לי לא לענות , ושאלתי מה אם היא בתהליכי גיור הוא השיב לי שמותר).

שאלה שנייה, היא טבעונית, האם זה בסדר עפ"י התורה? לא יעשו לה בעיות בגיור?

האם ישנם דברים שעליי לדעת שאני מארח גויה בשבת? דברים שאינם ידועים ועליי לדעת שמא אכשל?

תשובה:

שלום רב,

א. אין בעיה לומר דברי תורה והיא שומעת. מאחר שהיא בתהליך גיור כפי שהשיב לך הרב אבינר. ראה כאן בהרחבה בסוגיה זו.

ב. אין שום בעיה בכך שהיא טבעונית. גם יהודיות כשרות יכולות להיות טבעוניות, אין בכך כל פסול.

ג. אין בעיה לארח גוי בשבת (ביו"ט אסור שמא ירבה בשבילו). כמובן שיש צורך להזהר עם היין. מעבר לכך אני מאחל לכם שתהיה לכם שבת מהנה ומבורכת עם הגיורת העתידית.