ערלה בעץ הגדל בחצר

שלום רב,
רציתי לשאול לגבי ענבים הגדלים בחצר הסמוכה לביתנו ומשתרג לכל עבר. אני כבר זוכר את העץ כבר מלפני 5 שנים. יש הטוענים שהוא קיים לפחות 10 שנים. רציתי לשאול: האם מותר לקטוף לעשר ולאכול. או שיש ממה לחשוש?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי אין לחשוש, אבל צריך לבדוק קודם אם אין זמורות שהוברכו שוב מהקרקע, במקרה כזה, לאחר שפסקה היניקה מהאילן הראשון והוא נעשה כגידול בפני עצמו, יש למנות לו שנות ערלה. לכן יש לבדוק אם לא מדובר בענף שיוצא מהקרקע בנפרד שלא היה כל השנים.

מקורות:

ראה משנה בערלה פ"א משנה ה, רמב"ם מעשר שני פ"י הל' יד ושו"ע סי' רצד סעי' טז. וע"ע רשב"א סי' תשצה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. צבר הוא תמיד בספק ערלה, כיון שיש נדון בין הפוסקים אם דינו כאילן או כשיח השדה, ויש להמנע מלאכול.