הקלטת תוכניות שמשודרות בשבת

אם אני מקליט סרט או סדרה שמשודרים בשבת ביום חול, האם זה אפשרי לצפות או לא?

תשובה:

שלום רב

ננסה להפריד בין הדברים: לראות סרט שהוסרט בשבת, אם מדובר בדבר שבוצע בשבת עצמה ולא ניתן להעשות ביום חול, כמו הסרטת משחק כדורגל או תוכנית חדשות וכיוצא בזה, אסור לראות לעולם, שהרי תמיד אתה נהנה ממעשה השבת. אבל אם מדובר בסרט מבויים שהמפיקים יכלו להפיקו ביום חול, מותר לראות לאחר השבת, כשיעבור הזמן שלוקח להפיקו. בדרך כלל במקרה כזה מותר, כיון שמדובר בסרט שבויים זמן רב ואמנם שודר בשבת, אבל יכול היה להיות משודר גם ביום אחר.

לגבי השאלה האם להקליט כזה סרט, ודאי שלא ראוי! מי זה רוצה להנות ולשמוח ממעשה שנעשה בשבת תוך רמיסת התורה והמצוות וחילול שם ה' יתברך?