בני זוג בסיכסוך והגיע זמנה לטבול

שלום כבוד הרב, אנו זוג עם ילדים בשנות ה40+, אנו בסכסוך בשבועיים האחרונים, והגיע זמן בו אני צריכה לטבול במקווה, כמובן ששמרתי את כל ימי הנידה והנקיים עם בדיקות בצורה מסודרת כרגיל. אני מתלבטת אם ללכת לטבול או לא כיוון שהסכסוך בינוינו לא פתור. אודה לעצתך בנושא.

תשובה:

שלום רב,

ראשית נתחיל עם ההלכה. על פי ההלכה אסור לאישה לסרב ללכת למקווה, סירוב כזה לעיתים ייחשיב אותה כ"מורדת". יחד עם זה, בסיטואציה הזו, לא ניתן להסתכל על המצב כסירוב ללכת למקווה אלא אדרבה הסכמה ורצון ללכת, אולם תוך כדי פיוס ולא באמצע המריבה. וכדברי השולחן ערוך (או"ח סי' רמ סעי' י'): "אם היה לו כעס עמה, אסור לשמש עד שיפייסנה; ויכול לספר עמה קודם תשמיש, כדי לרצותה".

עד כאן בענין ההלכתי. אולם הלכה למעשה, את ניצבת עתה בצומת מסויימת, שבו את יכולה לקבוע האם למסד את הסיכסוך, או לנסות לחזור לחיים תקינים ושלווים. תפני לבעלך, ותאמרי לו שאת מעוניינת לנצל את המצב שהגיע כדי להשלים ולחזור לחיים תקינים. אל תאמרי לו אם אתה רוצה וכו', כי אז התשובה תהיה בהתאם… אלא תאמרי לו שאת רוצה לנצל את המצב לסיים את חילוקי הדעות, ולחזור לשפיות למען עצמכם ולמען הילדים.

הרבה הצלחה