טבילה לשם סגולה?

ערב טוב,
שמי א.
אחותי —- רוקה בת 34 ולא מצאה זוגיות ולא הייתה מעולם בזוגיות, בע"ה ביום חמישי כ"ח באב היא נכנסת לבית חדש בשכירות. הבית צמוד למקוה, הצעתי לה לטבול בערב לפני שהיא נכנסת לבית לשם קרוב המזל בע"ה. האם זה מותר?
אשמח לתשובה בדחיפות.

תודה

תשובה:

שלום רב,

טבילה במקווה היום נועדה רק כדי להתיר את הנדה לבעלה. כך שאין טעם שהיא תטבול סתם כך כל עוד היא רווקה. הטבילה לא תביא לה כל מזל. אולי שתתחזק באיזה מצווה ותתפלל לבורא עולם, ובעז"ה הישועה תבוא במהרה. אם היא רוצה היא יכולה בנוסף, גם לחנוך את הבית עם סעודת חנוכת הבית שבו יאמרו דברי תורה (יש שנוהגים לעשות חנוכת הבית גם בדירה בשכירות).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן. אבל בסיטואציה כזו אני לא רואה שום מקום שיהיה אסור. כי הסיבה היא ממש לא בשביל יחסי אישות אלא לסגולה. אבל כאמור, זה מיותר לחלוטין.