זוג גרושים שחזרו לחיות ביחד לאחר שנה וחצי

התגרשתי לפני שנה וחצי אחרי 45 שנות נישואין 2 ילדים ושני נכדים. לפני חודש וחצי חידשנו בעלי לשעבר ואנוכי את הקשר והוא עבר לגור בביתי ואנו זוג לכל דבר. חיים משותפים מלאים. מה מצבי ?

תשובה:

שלום רב,

זה מזכיר לי סיפור מעניין ששמעתי בעבר. בחור שזה עתה התחתן בא לראש ישיבה להתייעץ איתו מה לעשות עם נישואיו, בדעתו להתגרש לאחר שכבר "שבע" מאשתו הטריה… אמר לו ראש הישיבה, אכן אתה צודק, שתסיים את הליך הגירושין תגש אלי יש לי בחורה להציע לך. לחץ הבחור על ראש הישיבה שיאמר לו מי הנערה? לאחר לחצים אמר לו ראש השיבה: אשתך! בסיבוב השני זה הולך יותר טוב!….

לעצם השאלה, לאחר שכבר עשיתם מעשה, והיום אתם חיים ביחד כבני זוג לכל דבר. ודאי שאסור לך להפרד ממנו ללא גט. תוכלי לראות הרבה תשובות על כך באתר (מאגר השו"ת, אבן העזר, גיטין). אולם מאידך, זה לא ברור שאת נחשבת נשואה לו לכל דבר, מחמת כמה ספקות שקיימים בזה, וצריכים למסד את הענין כדבעי. תגשו לרבנות תתחתנו במנין מצומצם במשרדי הרבנות, כך תוכלו להמשיך להחיות באושר וכדת וכדין עד מאה ועשרים, ותראו רק נחת מהצאצאים.