פתח מקרר והפיל מכשיר טלפון שהונח עליו

שלום רב.
עובד הניח פלאפון על מקרר בחנות בא עובד אחר ופתח את המקרר והפלאפון נפל ונשבר. האם הוא חייב? והאם זה משנה איך הוא פתח או סגר את המקרר שבגלל זה הפלאפון נשבר? והאם זה נחשב גרמא או גרמי?
בברכה,

תשובה:

שלום רב,

הפלת המכשיר נחשב למזיק בידיים ולא רק גרמא או גרמי. אם העובד הבחין במכשיר הרי הוא חייב, אם לא הבחין, הרי זה תלוי בגובה המקרר והאם המכשיר היה בגובה העיניים. אם כן, הוא חייב ואם לא הוא פטור.

מקורות:

אם המכשיר לא היה בגובה העיניים, הרי הוא פטור, בדומה לדין המניח כד ברשות הרבים, עיין שו"ע חו"מ סי' תיב סעיף א וסעיף ג. ואם הוא בגובה העיניים מסתבר שחייב כמו בבהמה שדרסה על כד.