סמרטוט אבק מעל שיש

שלום לרב,
אני מנקה אבק במדפים שנמצאים מעל השיש במטבח, ובאבק שבמדפים לעיתים יש יתושים מתים או חרקים אחרים.
כשאני מנקה את המדפים הללו שמעל השיש ,ע"י סמרטוט רטוב ומטפטף מים, האם יש לחשוש שנפל יתוש/חרק או חלק ממנו על גבי הכלים שעל השיש או על השיש עצמו?

תשובה:

שלום רב

לא אמורים לחשוש, ובאופן כללי מן הסתם את רואה אם יש ליכלוך על צלחת לפני שאת משתמשת בה וכו'. ואם את רואה שנופלים חרקים תשטפי.

בהצלחה