תביעה גוי בערכאות

האם מותר לתבוע גוי בערכאות?
אם אכן מותר האם מותר לתובעו כסף שלא חייבים על פי דין תורה. כגון חברת אוטובוסים ששייכת לגוי לא הגיעה אוטובוס לתחנה וכתוצאה מכך נאלצו הממתינים לשכור מונית, האם אפשר לתבוע את דמי המונית בערכאות מחברה ששייכת לגויים?

תשובה:

שלום רב,

במקרה שהגוי מקבל דין תורה אסור לתבוע אותו בערכאות כמבואר בתשב"ץ סימן ר"ץ אבל מן הסתם אינו מקבל עליו, ועיקר דינו עם הגוי כדיניהם כמבואר ברמב"ם מלכים פרק י' הלכה יב שבגר תושב דנים אותו לפי דיניהם. וראה עוד בחזון איש ב"ק סימן י.