כשרות מכונת גילוח

אני רוצה לקנות מכונת גילוח ויש לי כמה שאלות.
אמרו לי שבשביל שיהיה אפשרי להשתמש בה צריך שני תנאים:
א. חיתוך כמו מספריים.
ב. שאפשר להרגיש את הזיפים לאחר גילוח.

מה זה משנה שלא מרגישים את השערות לאחר גילוח? אם היתי מוריד שיער בלייזר מהפנים גם לא היו מרגישים את השיער, כלומר שלכאורה כעין מספרים זה בתהליך עצמו ולא בתוצאה?
למה צריך להוריד מהמכונה את החלק שמושך את השערה (מה שקרוי LIFT AND CUT), מה זה משנה שהשערה נמשכת אם לבסוף החיתוך נעשה כעין מספריים?

תודה

תשובה:

שלום רב

כאר השערה נמשכת והגילוח הוא בשורש זה נחשב השחתה. מאוד כדאי להתייעץ עם מומחה על המכונת גילוח שאתה רוצה לקנות, יש כשרות ויש אסורות, אני ממליץ לפנות למכון הטכנולוגי להלכה בטל' 026423230. מאמרים נרחבים בענין ראה כאן וכאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובות המהירות.
    לפי מה שבדקתי לא כל המכונות חותכות את השערה לגמרי מהשורש. הרי חלק גדול מהשערה נמצט מחת לעור, ורק אז יש את השורש, מה אם המכונה רק מושכת את השערה וחותכת אותה, ומה שנשאר ממנה חוזר למקומו, מתחת לעור, יש עוד שערה למטה רק היא מתחת לעור?

  2. בשביל כל השאלות האלו אמרתי שתפנה למכון המקצועי הנ"ל שיודע את ההבדלים בין המכונות, אל תסמוך בזה על הבנתך.