לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

יחוד במשרד / פתח פתוח במי שליבו גס בה

יש לי עבודה באדריכלות משרד שבו יש בוס- גבר חילוני ואני ועוד עובדת דתיות. ישנם עוד שני עובדים בנים אבל הם לא נמצאים באופן רציף במשרד הדלת בדרך כלל פתןחה ללא קוד ויש גם לקוחות שמגיעים.. אבלי יש מצבים שאנחנו אורק אחת מאיתנו לבד איתו.. האם יש בעיה??? חשוב לי להדגיש שאנחנו עובדות בקבלה ממש בכניסה.. זה לא חדר סגור והוא יש לו חדר

תשובה:

שלום רב

כיון שבכל רגע מישהו עשוי להכנס והדלת פתוחה ומצוי שנכנסים כל הזמן, נחשב הדבר כפתח פתוח לרשות הרבים והמיקל יש לו על מה לסמוך. אולם כמובן עדיף לכתחילה לא להקלע למצב כזה [כיון שיש סוברים שכאשר אתם ביחסים קרובים לא מועיל פתח פתוח לרשות הרבים], ולכן המהודר ביותר, אם זה אפשרי, שתהיה מצלמת אבטחה במקום בידיעת הבעלים של הנשים, כך שאם ירצו תנתן להם האפשרות להסתכל שם, זה יהיה הכי מהודר במצב הנוכחי.

מקורות:

באחרונים נחלקו אם ההיתר שלפתח פתוח לרשות הרבים קיים במי שליבו גס בה – כלומר שהוא רגיל לשוחח איתה וכו’, ראה כאן בהרחבה, ואף שציינו שהמיקל יש לו על מי לסמוך, ודאי כדאי לכתחילה להמנע מלהכנס לשאלה הזו, לכן הצעתי את האפשרות הנ"ל.