השכן מתנגד להפיכת מחסן ליחידת דיור

שלום, ברשותי מחסן גדול בבניין משותף, שקיר המחסן גובל במרפסת של שכן, במחסן יש חלון עם רפרפת למרפסת השכן, ברצוני להפוך את המחסן ליחידת דיור, והשכן מוכן בתנאי שאחסום את החלון בלבני זכוכית אטומים, אך אני רוצה שיהיה חלון עם אויר, והצעתי לו שאשים זכוכית חלבית אטומה, ומעל גובה אדם אעשה חלון נפתח בזוית 45 מעלות כך שלא יוכלו לראות מהמחסן את המרפסת, אך הוא לא מסכים וטוען שמחסן נועד לאחסון ולא למגורים, כך שהוא מוכן רק אם יהיה חלון אטום עם לבני זכוכית, עם מי הדין?

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא למה הוא לא רוצה שיהיו שם מגורים? מצד הזק ראיה וחזקת חלונות אין כאן נזק אז כנראה שעיקר טענתו היא מצד אחר. צריכים להבין מדוע הוא מתנגד, ואח"כ נשמח להשיב.

בהצלחה