הדחת הכוס לפני קידוש

בס"ד
שלום רב
אני יודעת שיש עניין לשטוף את כוס הקידוש מבפנים ומבחוץ לפני הקידוש. אני נוהגת לשטוף את הכוס והתחתית לפני שאני שמה על שולחן השבת (בערב שבת לפני הדלקת הנרות ). האם יש צורך לשטוף שוב לאחר כניסת השבת , בסמוך לקידוש ?
ובשבת בבוקר , לפני קידוש היום , יש לשטוף שוב את הכוס ?
לאחר הקידוש בבוקר בשבת אני יכולה לשטוף את הכוס.? ( יש לי כוס פלסטיק בתוך גביע המתכת , ולאחר הקידוש בלילה ובבוקר אני שוטפת רק אותו – שהריי היין היה בו) . השאלה שלי האם זה בסדר שאני מפרידה את כוס הפלסטיק מהגביע ושוטפת בשבת ?
בנוסף , אני נוהגת לשים את הצלחת עם מאכלי השבת על השולחן לפני הקידוש ומכסה במפית את הצלחת. האם זה בסדר ?
תודה.

תשובה:

שלום רב

בנוגע להדחת הכוס שאלת כבר הרבה פעמים, ראי כאן מה שהשבנו לך באחת מהן.

אין לרחוץ את הגביע לאחר הקידוש בשבת, כיון שאת לא צריכה אותו בשבת, וממילא זה נחשב כמכין משבת לחול.

את יכולה להניח את המאכלים מתי שאת רוצה, אין צורך לכסות במפית אלא את החלות בלבד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    אני שוטפת את הכוס במים לאחר קידוש ליל שבת ולאחר קידוש בבוקר משום שאני לא רוצה שיהיה כוס מלוכלך בשבת על שולחן השבת. שלא יבואו חרקים.
    האם זו פעולה אסורה ? או שההיפך ? כדאי לעשות זאת לכבוד השבת גם בשבת עצמה , כמו שמותר להציע את המיטה בשבת לכבוד שבת ?

  2. אם זה מפריע מותר לרחוץ, אבל למה להשאיר את הגביע על השולחן? שימי אותו בכיור. אם לא יהיה על השולחן הוא לא מפריע, אבל אם זה יפה לך בשבת שהוא על השולחן מותר לרחוץ.