לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן בגוזלים

שלום.יש בחדר של הילדה שלי שהיא בת 4 שנים חלון סגור לאחר שפתחתי אותו אחרי חודש שלא פתחנו אותו גילינו על אדן החלון קן של יונה עם שתי גוזלים שניראים כבני 3 שבועות..והיונה דוגרת ומביאה להם אוכל.מה אני אמור לעשות?לחכות שהם יעופו לבד או אפשרי לעשות שילוח הקן?ואם זה אפשרי לעשות שילוח הבקש הסבר מה לעשות בדיוק תודה רבה על העזרה

תשובה:

שלום רב

כל זמן שהם לא יכולים לפרוח עדיין ניתן לקיים בהם מצות שילוח הקן, מה שצריך הוא בלילה להפריח את היונה ולהתכוין לזכות בהם בקנין חצר, ובזה התקיימה המצוה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הם במצב שאני מאמין שתוך כמה ימים הם אמורים לעוף הם גדלו.השאלה עם אני עדיין יכול לעשות שילוח הקן?וכיצדמה אני אמור לעשות איתם ?

  2. הם לא ימותו היא תחזור. הרב אמר לך דעה שקיימת בפוסקים אבל העיקר להלכה שבזמנינו זה לא כך, כיון שאין רצון לזכות בהם.