להוציא אישור מחלה על צום תשעה באב

שלום,
המדינה לא מכירה ביום ט' באב כיום חופשי. הדבר גורם שעלי לבקש חופש מימי החופשה שלי עבור יום התענית. האם מותר לי "להוציא" אישור מחלה על יום זה? אחרי הכל אני לא הולך לטייל/לשחק וכד' אלא להיות בצום בצער וכו' ?

תשובה:

שלום רב,

למיטב ידיעתי לא משלמים דמי מחלה עבור היום הראשון, כך שאינך מרוויח כלום.

לגבי עצם השאלה, לא נראה לי שיש הבדל בין מחלה הבאה על אדם בעל כורחו ובין אם מרצונו, ולכן אם נבצר ממך מלבצע את העבודה בגלל החולשה, מותר להוציא אישור מחלה. אם אינך עובד מטעמים הלכתיים או כדי להתאבל על החורבן, החופשה היא על חשבון ימי החופשה וכמו ימי חול המועד.
כמובן שאי היכולת לעבוד ביום צום משתנה מאדם לאדם ותלוי גם בסוג העבודה. אבל, ברור שעל פי רוב יום צום לא אמור למנוע מלעבוד, שהרי אם כן כל העובדים המוסלמים לא יעבדו בכל חודש רמדאן.