ירושה במקום ישיבה בבית כנסת

אדם שקנה כסא בבית הכנסת ונפטר בשיבה טובה, האם הכסא עובר לירושה לבנו או שהבן צריך לקנות הכסא?

תשובה:

שלום רב,

מצד הדין מקום ישיבה בבית כנסת היא נכס כמו כל נכס אחר לכל דבר, וממילא הבן יורש מאביו את מקומו בבית הכנסת.

עם זאת, ישנם בתי כנסת המתנים במפורש בהסכם רכישת המקום, שהוא אישי בלבד. למעשה, אם אכן הותנה תנאי כזה מראש, או שהיה ידוע לכולם שכך נוהגים בבית כנסת זה, הבן לא יורש, אם לא הותנה ולא ידוע על מנהג, הבן יורש.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' צז סעיף כג.