להלוות בהיתר עיסקא עם 15% ריבית שנתית

היתר עיסקא באופן שנותן הכסף מקבל 15% שנתי זה בסדר?

תשובה:

שלום רב,

בסדר גמור.

להרוויח 30% בשנה (שהרי הרווחים אמורים להיות מחלק הפקדון בלבד, שהוא מחצית מכל הסכום) הוא הרבה מעל הממוצע. אבל, עם זאת, די מצוי וממילא הדרישה להישבע כאשר המקבל טוען שהרוויח פחות מזה, היא דרישה כנה ולא הערמה. שמעתי בשם גדולי ישראל שהורו שעד 16% מותר.

עם זאת, חשוב לציין, אדם הלווה בעיסקא בריבית גבוהה יותר מאשר עסק טוב יכול לקבל מהבנק, הרי זה מוכיח שהבנק לא מוכן להלוות לו והמלווה לו מסכן את כספו (אלא אם כן הוא מכיר את העסק או את מטרת ההלוואה מקרוב).