שימוש בשמן למאור ללא תרומות ומעשרות / שמירת תבלינים מתולעים

בוקר טוב כבוד הרב

1. האם מותר להיכנס לחדר בלי מזוזה?
2. אני רוצה להכין לי שמן אתרי שאפשר לשים במבער בשביל להפיץ ריח, מעלי לבנדר שיש לי בעציץ, האם צריך להפריש תרומות ומעשרות לצורך זה?
3. האם יש חיוב לבדוק תבלינים בהשגחה מהודרת מתולעים?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

  1. מותר להכנס, אבל אסור לגור שם.
  2. גם הנאה של הדלקה אסור לעשות בשמן של טבל, ראה תוס' בשבת כו א ובפסחים ט א שנראה שהוא איסור תורה, ולעומתם בר"ש תרומות פרק יא משנה ט שהוא איסור דרבנן, וראה עוד ס' תורת הארץ פרק ב אותיות כו, כח – לא.
  3. אין חיוב לבדוק אבל כדאי מאוד לאחסן במקרר או במקפיא כדי שלא יתליעו, וכדאי לעיין מידי פעם שלא נוצרים שם קורים וכיוצא בזה שהם סימני נגיעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה כבוד הרב
    האם צריך לחשוש שאולי הלבנדר שיש לי בעציץ הוא ממקור לא כשר, אולי נשתל מזן של שנת שמיטה?
    תודה רבה כבוד הרב