מה הן הזכויות הממוניות של האישה בעת הגירושין

מה אומרת מסכת גיטין פרק ד בנוגע לנזיקין בגרושים? האם בגרושין חייב מזונות,כתובה,מחצית דירה שרשומה ע"ש הצדדים וגם זכויות סוציאליות ופנסיוניות?

תשובה:

שלום רב,

בגדול על פי ההלכה האישה מקבלת לאחר הגירושין רק כתובה ומה שרשום על שמה (מחצית הדירה). זכויות סוציאליות ופנסיוניות של הבעל היא אינה זכאית על פי הלכה. היא יכולה להיות זכאית לכך רק מצד חוק יחסי ממון. אולם אז היא עלולה להפסיד כנגד את הכתובה.

לגבי מזונות, עד הגירושין הבעל חייב במזונותיה, לאחר הגירושין הוא אינו חייב לה מזונות.