משכך כאבים בצום

שלום רב,
יש לי שפעת. אמנם לא מאוד קשה(האבסתי עצמי באקמול במהלך השבת,ע'מ שלא יפריע לי בצום), ועכשיו מרגישה שהכאבים/חום שוב חוזרים. האם מותר לי לשתות מעט מים ולקחת אקמול? (אציין כי חשבתי שהצום הוא חמור כמו ביוה"כ, ועכשיו נודע לי שחולים מסויימים פטורים. לא מעוניינת לשבור את הצום, רק~טיפה מים וכדור~למקרה שממש יחמיר מבחינת החום/כאבים).

תשובה:

שלום רב,

את יכולה בהחלט לקחת כדור אקמול. אם את לא יכולה לקחת כוד ללא מים, תפגמי את המים (שלא יהיה ראויים לשתיה) ותשתי מעט מים עם הכדור.

אם יש לך חום את פטורה מלצום.

רפואה שלמה